Termoterapie a parafin

Co je to termoterapie a parafín? Odhalte jejich výhody

Termoterapie je léčebný proces, který pozitivně působí na prokrvení a lepší prostupnosti cév. Pomáhá k léčbě širokého spektra úrazů a nemocí, navíc je skvělým relaxačním a regeneračním prostředkem.

Termoterapie je zaloRNTaBMW (2)žená na přenosu tepelné energie – buď tělo zahříváme, nebo jej ochlazujeme. Tento proces působí protizánětlivě, regeneruje svalstvo a zvyšuje odolnost metabolismu. Procedury mohou být zaměřené na celé tělo nebo jen určitou část. V takovém případě mluvíme o lokální termoterapii. Ta je ideální pro lidi, kteří mají na studené ruce nebo ledové nohy.

Co je k termoterapii potřeba?

Stačí teplé napařovací obklady, které se dají připravit známými způsoby (termofor, nahřátý pruh látky, vodní lázeň). Pokud chceme tělu dopřát více aktivních látek, můžeme přidat parafín, který má vynikající vlastnosti:

Set 

 

 

  • Působí proti bolesti pohybového aparátu, kloubů a poradí si taky s revmatem.
  • Má relaxační účinky na nervovou soustavu.
  • Vyživuje pokožku a v kosmetickém průmyslu se používá jako prostředek proti stárnutí.
  • Jeho bod tání je kolem 55°C, což je pro termoterapii naprosto ideální.

Výhody a nevýhody parafínu 

Parafín je součástí pozitivní termoterapie. Je vhodný především díky své aplikační teplotě a také rovnoměrnému uvolňování tepla. Kromě výše uvedených vlastností dodává tělu potřebné aktivní látky. Nevýhodou je jeho nesnadná aplikace – při nalévání roztaveného parafínu na tělo, můžou lidé pociťovat nepříjemné pálení. Mínusem je i mikrobiologické zatížení parafínu v ohřevové lázni a časté znečistění okolí kvůli nechtěným úkapům. Tyto nevýhody však odstraňuje výrobek ParaffinWax: 

  • Jedná se o parafínové pláty, na kterých je parafín nanesen rovnoměrně. 
  • Manipulace je o polovinu jednodušší díky aplikačnímu plátu.
  • Lidé jsou spokojenější, procedura je příjemná a nedochází k žádným tepelným šokům. 

ParaffinWax je vhodný k jednorázovému použití díky kterému je zaručená hygiena. Při běžné aplikaci bez tohoto výrobku dochází k opětovnému použití parafínu, což je ve velice oblíbených salonech a wellness centrech, kde se vystřídá mnoho zákazníků, nehygienické. Proto byl vyvinut výrobek ParaffinWax. Odstraňuje běžné nevýhody a posunuje termoterapii o úroveň výš. 

Zpět do obchodu