Moderní aplikace parafínu šetří čas i peníze. Navíc je ideálním pomocníkem v boji proti suché pokožce a při bolestech

Termoterapie a aromaterapie jsou dvě různé procedury s odlišnými účinky a výhodami. Parafínové pláty je však spojují dohromady. Vzniká tak kombinace, která prokrvuje a uvolňuje tělo, pomáhá od bolesti a navíc je plná voňavých olejů, které dokážou povzbudit mysl a navodit příjemné pocity. Tyto parafínové zábaly lze najít ve wellness centrech a lázeňských zařízeních. Ocení je především lidé, kteří chtějí dopřát svému tělu úlevu od bolesti, ale také touží po relaxaci a uvolnění od běžného stresu.termoterapie

Parafín se používá jak v oblasti zdravotnictví, tak v kosmetickém průmyslu. Jeho pozitivní účinky jsou známé v případě potíží s pohybovým aparátem jako onemocnění kloubů, artritida, revmatická onemocnění či při různých bolestech a tuhnutí svalů. Bojuje proti suché, hrubé a popraskané pokožce, proto je často využíván i v oblasti krásy. Parafín je skvělým pomocníkem při zpomalení stárnutí pleti. V řadě případů se také používá pro formování postavy.

Moderní aplikace parafínu – šetří čas i peníze

Klasický parafín má podobu tuhého vosku, který se musí rozehřát. Dá se aplikovat dvěma způsoby – parafínovými pláty či parafínovou lázní. V případě lázně se parafín rozpouští při teplotě kolem 55 °C a následně se nanáší na tělo. Tento způsob patří mezi starší a tradiční. Aplikaci však často doprovází tepelné šoky způsobené nanášením teplého parafínu na tělo a úkapy při nanášení. Některá wellness centra od tohoto způsobu upustila, protože jim přišel nehygienický vůči klientům (parafín je možné nechat zchladnout a příště nanést na další klienty) a také neekonomický.

Právě tyto problémy řeší parafínové pláty, které se aplikují velice jednoduše. Jedná se o balíčky parafínu s přesně takovým množstvím, které je pro jednoho klienta ideální. Díky tomu je zaručená hygiena a dokonce se předchází úkapům. Plát s pokojovou teplotou se přiloží na klienta, zakryje se osuškou a na ní se přiloží nosič, který postupně uvolňuje teplo. Díky tomu nevznikají žádné tepelné šoky a parafín se rozpouští postupně.

Jaké jsou výhody parafínových plátů?

  • Šetří čas i finance. Aplikace je jednoduchá a velice příjemná pro klienta.
  • Pozitivně působí na problémy s pohybovým ústrojím, chronické revmatoidní artritidy a zmírňují bolest.
  • Mají uklidňující a relaxační účinky díky obsaženým vonným olejům.
  • Parafín je bohatý na kolagen, vitamíny a další vzácné látky, které zabraňují tvorbě vrásek stárnutí pokožky.
  • Zjemňují a vyživují pokožku na rukou, nohou, loktech a dalších suchých místech.
  • Hloubkově hydratují, a to především díky prohřátí pokožky, prokrvení a otevření pórů, které pak rychleji vstřebávají výživné látky.
  • Účinky této zdravotní a estetické procedury jsou viditelné již od první aplikace.
  • Pláty se dají jednoduše oddělit na menší díly a snadno tvarovat.

Proč byste tuto proceduru měli zařadit do své nabídky služeb?

aromaterapie2Jedná se o proceduru, která má široké uplatnění u mnoha klientů. Pro některé může být vhodná z hlediska zmírnění bolesti, pro další z důvodu relaxace a uvolnění. Další klienti zase ocení anti-aging účinky parafínu. Nebo se stane jedničkou právě díky tomu, že spojuje všechny tyto výhody dohromady.

Pro zavedení není potřeba téměř nic oproti běžnému vybavení wellness centra. Stačí parafínové pláty, ručník a nosič tepla. Není potřeba investovat tisíce do vybavení. Zavedení této procedury je nízkonákladové a vede k rozšíření nabídky služeb. V případě, že parafínové zábaly nabízíte a rozhodnete se vyzkoušet modernější metodu nanášení, můžete mluvit o zkvalitňování a modernizaci služeb, kterou zákazníci jistě ocení. Kdo by pro sebe nechtěl to nejlepší?

Zpět do obchodu